Jacqueline Sorel

 

Ik beschouw mezelf als een creatief, betrokken mens, met al sinds ik me kan heugen een fascinatie voor de vraag wat ons mensen ertoe beweegt datgene te doen wat we doen, inclusief mijzelf.

Sinds 2009 ben ik gediplomeerd Gestalttherapeut, lid van de beroepsgroep NBGT en van koepelorganisatie RBCZ.

 

balletjes1

Vanaf heel jonge leeftijd maakte ik muziek en na mijn middelbare schooltijd ging ik muziek studeren aan het conservatorium. Er ging een wereld voor me open, met alle mooie maar ook moeilijke kanten van dien.

Toen ik vastliep kwam ik bij toeval bij een Gestalttherapeut terecht. Geen idee wat dat was, ik koos er toen nog niet bewust voor, maar het deed me goed. Vooral het feit dat ik zowat onmiddellijk bij mijn beleving en mijn gevoel kwam was een grote opluchting voor me. Nu eens niet eindeloos praten-over, wat me niets verder hielp, maar direct in contact komen met wat er was. Het hielp.

Ik maakte mijn muziekstudie af, werd musicus en in 1987 startte ik mijn eigen atelier voor blokfluitbouw.


Ik heb ook verschillende andere therapiewegen bewandeld. Ze boden allemaal wel iets, maar uiteindelijk keerde ik terug naar Gestalt. Nergens anders heb ik zo’n open en complete benadering ervaren.

Geen programma’s of modellen waar je dan als cliënt in moet passen, geen vast traject met een vooropgestelde uitkomst. Wel: helderheid scheppen, met concrete en relevante vragen en oefeningen. Wat een verademing! Want ik leerde mijn eigen antwoorden en oplossingen vinden. Als er iets is wat mijn zelfvertrouwen deed groeien, is dat het wel.

Ik ben de opleiding tot Gestalttherapeut gaan volgen op Gestaltschool Bolt in Nieuwaal en ontdekte hoe inspirerend het kan zijn om met cliënten te werken. Zo heb ik ook deze grote interesse in mensen kunnen vormgeven in een beroep.

Sinds 2009 heb ik mijn eigen Gestaltpraktijk in Den Haag.

 
Gestaltpraktijk Jacqueline Sorel
Leren door ervaren